Uke 3 i Etiopia! Høytiden TIMKAT!!!!!

Timkat, som blir feiret den 19. januar, minnes Jesu dåp i Jordan-elven.
Har hørt å lest at feiringen er mye større andre steder i Etiopia som i Gondar i nord for eksempel, men synes allikevel at det var storslagent nok i Addis Abeba! Man fikk iallefall se hvor mange kristne det er der, hele byen var tilstede! Folk synger og messer i flere timer i strekk

Dagen før Timkat gikk flere menigheter fra forskjellige kirker ut og prestene fra hver kirke bar sin kopi av de Ti Bud gjennom Addis gater. Flere tusen folk var ute og følgte etter i håp om å se de Ti Bud. Vi fikk sett Det flere ganger. Det hele varer hele dagen og folk går i mange, mange timer. Det gjorde ikke vi siden vi gikk med barna og det finnes en grense for hvor lenge man orker å bære dem! Det må man siden det er såpass mye folk...


Vanvittig mye folk!!!>

På selve TIMKAT var det helt vanvittig mye folk! e fleste samlet seg på en stor slette hvor hovedseremonien i Addis foegikk. Det ble også vist live på nasjonal tv derfra. Der var det massedøpelse hvor de sprutet Hellig vann med vannslanger og fra flasker og det som var og var man heldig kunne man få med seg en flaske hjem. Vi gjorde ikke det men klarte å å bli sprutet ned av vannslangene. BLESSING!:)

En Nazarite preker. Sånn var det overalt, bibelstudier og prester som pratet til folket.

HELLIGVANN! >

Akkuratt fått Helligvann på oss>
Korjenter:) >


Når seremonien der var ferdig klarte vi komme oss i nærheten av de Ti Bud som skulle bæres ut av plassen og tilbake til Kirken og det var bra for da slapp vi all trengselen som var ellers. For sammen med Det og flere kor ble vi guidet ut av plassen av politiet. Jeg var ikke spesielt glad i det Etiopiske politiet den dagen, kranglet litt med dem for å si det sånn... De kunne være ganske aggressive, spesielt mot etioperne men så fort de så turister skjerpa de seg.. Immanuel ser jo så og si etiopisk ut og mens Teddy bar han på armen var det en politi som dyttet til dem mens de sto i en skråning for at de skulle vike unna for toget som de Ti Bud gikk i. Å fy jeg klikka!!!! Han så ikke meg først men fikk iallefall skjelt han heftig ut. Han turte ikke gjøre så mye da gitt....
Mener bestemt at når noe Godt skjer vil alltid dets motsetning, det Onde, være der for å motarbeide(akkuratt det har jeg tenkt på mye og har opplevd det gang på gang i mange forskjellige situasjoner.). Og de var sånn det føltes for de var eksremt aggresive uten grunn, og de jobber for en regjering som ikke er spesielt god desverre. Mens hele opplevelsen med å være tilstedet under Timkat var spesiell og åndelig!


Disse folka var helt gærne! De som kler seg i hvit drakt og med turban er folk som er i tjeneste i kirken. Mange av dem er det mesteparten av livet sitt. Og de spilte trommer og sang og danset veldig villt!!
Dancing like King David!! (fra Bibelen)
Man måtte nesten vike litt unna om man så de nærmet seg for de tok de ikke akkuratt rolig! :)

mot slutten samlet det seg folk på en plass og forann de Ti Bud messet de med sang og noen veldig spesielle instrumenter som de vanligvis gjør  i kirken.


Under teppe med engel på ligger en kopi av De Ti Bud!:


Den tredje dagen var det St. Mikaels dag som ble feiret i St. Mikaels kirkene. Og den kirken familien til Teddy pleier å gå til er det. Så fra Teddy var barn har han hørt til den kirken og gått i kor der i mange år. Han møtte en del gamle venner mens vi var ute så tror han hadde det veldig hyggelig. Han ble med dem og sang og jeg var der en stund men orket ikke følge med hele veien til kirken. Dessuten var Zion ganske så syk den dagen, feber og hele pakka så dro til legen før feiringen var over. Viste seg at hun hadde luftveisinfeksjon (hun hadd ehatt feber i noen dager før også) men feberen gikk over og hun kviknet til så fort hun fikk medisin.


 

Tre slitsomme, men intense og SPENNENDE dager! Veldig glad for at jeg fikk opplevd det og bildene sier ikke halvparten av hvor fantastisk det var!!! Virkelig verdt å oppleve!:)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Yeshimebet - Mamman til Immanuel og Zion

Yeshimebet - Mamman til Immanuel og Zion

24, Oslo

kule folk leser denne bloggen NÅ

Jeg kommer fra Oslo. Er mamman til to flotte barn: Immanuel født juli2008 og Zion født april2010. Jeg kommer til å skrive mye om det å være mamma, MITT LIV OG MIN TRO og ellers alt annet som interesserer meg! :) Ta gjerne kontakt hvis du har spørsmål! epost: jahdawtah.blogg@live.com


bloglovin


bloglovin


Liker du bloggen min?

JA:-)
NEI:-(

View Results

Create a MySpace Poll


Er du...

fast leser?
av og til innom?
tilfeldigvis innom?

View Results

Create a MySpace Poll


Norske blogger


Lilypie First Birthday tickers


Lilypie Third Birthday tickers


Daisypath Anniversary tickers


free counters


hits